Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rábaköz és környéke vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rábaköz és környéke vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rábaköz és környéke vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rábaköz és környéke vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Baileys:
15dkg porcukor
2 vaniliás cukor
2 ek vaniliás cappucinópor
2 dl 37.5% rum
4dl tejszín
2 tojássárgája
turmix, hűtő.
nagyon jó!!!
Mivel tetszett a mézeskalácsház meg adom a receptjét:
1házhoz:
17dkg méz
5dkg cukor
5dkg vaj
30dkg liszt
1 tk. sütőpor
1ek. kakaópor
1tk mézeskalácsfűszer
1 narancs reszelt héja
Díszítés-ragasztás:2 tojás fehérje, 50dkg porcukor(ez több házhoz is elég,de ezzel a mértékkel a legjobb az álaga)
Elkészítés:
a mézet a cukorral és a vajjal addig főzzük mig a a cukor feloldódik,
majd hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a többit. A tésztát kb 0.5 cm vastagra
kinyújtjuk és kivágjuk a különböző részeket:
Tető: 2db 17x10.5cm
oldala 2db 14x6.5cm
elejeházikóforma:alap:9cm, oldala 6,5 tető6cm-6cm
kéményt is lehet, de macerás én a hulladékot kinyújtom és megsütöm erre álítom rá a házat.
Nagyon egyszerü.
ja ,sütés 200 fokon 10 perc
Bécsi puncs
Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci
mézet (én még mindig az erdei mézet szeretem, de más fajta is jó,
természetesen, ha nem túl aromás - a narancsos méz pedig abszolút a
legjobb). Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott
citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma
szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is.
El tudjátok képzelni, milyen illata van? :) Melegítsük össze, és már
ihatjuk is.
Angol puncs
Vegyünk elő egy közepes méretű lábost, és egy szimpatikus bögrét. A
bögre lesz a mérce, amivel a különböző alkotóelemeket méregetjük.
Először egy bögrényi citromlevet öntsünk a lábosba. Majd vegyünk elő
egy finom, de tényleg finom vörösbort, és ebből két bögrényi mehet a
citromlé mellé. (Ekkor ne szagoljunk még bele, mert a lelkünk is
elfacsarodik attól a savanyú, gyümölcsös illattól.) Ezután következhet
három bögrényi cukorszirup. (Javaslom, hogy készítsük el a
cukorszirupot két bögre cukorból és két bögre vízből, addig főzve, amíg
sűrű nem lesz. Ha nincs kedvünk hozzá, akkor jobb híján két bögre cukor
és egy bögre víz menjen a lábosunkba.) Ezután következik négy bögre
víz, vagy négy bögre gyenge gyümölcstea, valamilyen bogyós gyümölcs
ízesítéssel. Ezután szórjunk a lábosba vörös bogyós gyümölcsöket, amit
épp szeretnénk, de legalább 30-40 dekát, akár fél kilónyi is lehet. Két
felkockázott narancs is mehet bele. Három fahjéjrúd, öt-hat szegfűszeg
is kerüljön a lébe. Ha van kandallónk, akkor mellette lehet
folyamatosan melegíteni, ha nincs: gyenge lángon tartsuk melegen az
egészet. Igazán ünnepi, és nagyon finom!
Mézeskalács figurák
Hozzávalók:
* 25 dkg méz
* 25 dkg barnacukor
* 15 dkg vaj
* 40 dkg liszt
* 10 dkg mandula
* 1 kávéskanál fahéj
* 2 kiskanál mézeskalácsfűszer
* reszelt citromhéj
* 1 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* teáskanál vaj
Elkészítés:
A mézet és a vajat a cukorral együtt felolvasztjuk. A mandulát
összekeverjük a liszttel, a mézeskalácsfűszerrel, reszelt citromhéjjal,
kakaóval és a tojással. A vajjal elkeverünk 2 kanál vizet és a mézes
masszához, adjuk. Az egészet összedolgozzuk. 3 órát pihentetjük
hűtőszekrényben. Sütőt előmelegítjük. A tésztát 0,5 cm vastagságúra
nyújtjuk, és különböző figurákat szúrhatunk ki belőle. Díszíthetjük
mandulával, dióbéllel, cukrozott cseresznyével. Készíthetünk belőle
karácsonyfadíszeket is. Ebben az esetben nem díszítjük sütés előtt. A
figurákat alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. A megsült és már
kihűlt figurákat cukorsziruppal díszíthetjük (a szirupot lehet színezni
szörpökkel). A díszítésbe a gyerekeket is be lehet vonni, biztosan
tetszik nekik, hogy Ők is segíthetnek a munkában, a sütemény
feldíszítésében.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!