Rábaközi portál: AZ ACSALAGIAK RECEPTJEIBŐL

Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 155 fő
  • Képek - 5350 db
  • Videók - 115 db
  • Blogbejegyzések - 344 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

Rábaköz és környéke vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 155 fő
  • Képek - 5350 db
  • Videók - 115 db
  • Blogbejegyzések - 344 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

Rábaköz és környéke vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 155 fő
  • Képek - 5350 db
  • Videók - 115 db
  • Blogbejegyzések - 344 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

Rábaköz és környéke vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Rábaköz és környéke közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 155 fő
  • Képek - 5350 db
  • Videók - 115 db
  • Blogbejegyzések - 344 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

Rábaköz és környéke vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Baileys:
15dkg porcukor
2 vaniliás cukor
2 ek vaniliás cappucinópor
2 dl 37.5% rum
4dl tejszín
2 tojássárgája
turmix, hűtő.
nagyon jó!!!





Mivel tetszett a mézeskalácsház meg adom a receptjét:
1házhoz:
17dkg méz
5dkg cukor
5dkg vaj
30dkg liszt
1 tk. sütőpor
1ek. kakaópor
1tk mézeskalácsfűszer
1 narancs reszelt héja
Díszítés-ragasztás:2 tojás fehérje, 50dkg porcukor(ez több házhoz is elég,de ezzel a mértékkel a legjobb az álaga)

Elkészítés:
a mézet a cukorral és a vajjal addig főzzük mig a a cukor feloldódik, majd hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a többit. A tésztát kb 0.5 cm vastagra kinyújtjuk és kivágjuk a különböző részeket:
Tető: 2db 17x10.5cm
oldala 2db 14x6.5cm
elejeházikóforma:alap:9cm, oldala 6,5 tető6cm-6cm
kéményt is lehet, de macerás én a hulladékot kinyújtom és megsütöm erre álítom rá a házat.
Nagyon egyszerü.
ja ,sütés 200 fokon 10 perc



Bécsi puncs
Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet (én még mindig az erdei mézet szeretem, de más fajta is jó, természetesen, ha nem túl aromás - a narancsos méz pedig abszolút a legjobb). Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. El tudjátok képzelni, milyen illata van? :) Melegítsük össze, és már ihatjuk is.



Angol puncs
Vegyünk elő egy közepes méretű lábost, és egy szimpatikus bögrét. A bögre lesz a mérce, amivel a különböző alkotóelemeket méregetjük. Először egy bögrényi citromlevet öntsünk a lábosba. Majd vegyünk elő egy finom, de tényleg finom vörösbort, és ebből két bögrényi mehet a citromlé mellé. (Ekkor ne szagoljunk még bele, mert a lelkünk is elfacsarodik attól a savanyú, gyümölcsös illattól.) Ezután következhet három bögrényi cukorszirup. (Javaslom, hogy készítsük el a cukorszirupot két bögre cukorból és két bögre vízből, addig főzve, amíg sűrű nem lesz. Ha nincs kedvünk hozzá, akkor jobb híján két bögre cukor és egy bögre víz menjen a lábosunkba.) Ezután következik négy bögre víz, vagy négy bögre gyenge gyümölcstea, valamilyen bogyós gyümölcs ízesítéssel. Ezután szórjunk a lábosba vörös bogyós gyümölcsöket, amit épp szeretnénk, de legalább 30-40 dekát, akár fél kilónyi is lehet. Két felkockázott narancs is mehet bele. Három fahjéjrúd, öt-hat szegfűszeg is kerüljön a lébe. Ha van kandallónk, akkor mellette lehet folyamatosan melegíteni, ha nincs: gyenge lángon tartsuk melegen az egészet. Igazán ünnepi, és nagyon finom!







Mézeskalács figurák



Hozzávalók:

* 25 dkg méz
* 25 dkg barnacukor
* 15 dkg vaj
* 40 dkg liszt
* 10 dkg mandula
* 1 kávéskanál fahéj
* 2 kiskanál mézeskalácsfűszer
* reszelt citromhéj
* 1 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* teáskanál vaj

Elkészítés:
A mézet és a vajat a cukorral együtt felolvasztjuk. A mandulát összekeverjük a liszttel, a mézeskalácsfűszerrel, reszelt citromhéjjal, kakaóval és a tojással. A vajjal elkeverünk 2 kanál vizet és a mézes masszához, adjuk. Az egészet összedolgozzuk. 3 órát pihentetjük hűtőszekrényben. Sütőt előmelegítjük. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és különböző figurákat szúrhatunk ki belőle. Díszíthetjük mandulával, dióbéllel, cukrozott cseresznyével. Készíthetünk belőle karácsonyfadíszeket is. Ebben az esetben nem díszítjük sütés előtt. A figurákat alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. A megsült és már kihűlt figurákat cukorsziruppal díszíthetjük (a szirupot lehet színezni szörpökkel). A díszítésbe a gyerekeket is be lehet vonni, biztosan tetszik nekik, hogy Ők is segíthetnek a munkában, a sütemény feldíszítésében.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu